Astrid de Scheemaker

Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door de taal en cultuur van ‘il Belpaese’ en heb ik daar vele lange vakanties doorgebracht. Sinds ik ook familie in Italië heb wonen, zijn de bezoeken en reizen daarnaartoe alleen maar toegenomen. Pas later in mijn leven ben ik begonnen aan een beroepsopleiding voor tolk en vertaler Italiaans in Utrecht. Mijn liefde voor Italië is sindsdien alleen maar toegenomen en ik doe niets liever dan deze passie te delen met mijn cursisten. Vanaf 2009 geef ik met veel plezier Italiaanse les. Naast mijn lessen voor Corso Italia, heb ik ook Italiaanse les gegeven aan de Leiderdorpse Volksuniversiteit.

Petra Stroo

Ik kom uit een familie met een Italiaanse achtergrond, dus in mijn jeugd bracht ik alle zomers door in Italië, waar ik al snel wat Italiaans oppikte. Omdat het me leuk leek om me wat meer in de taal te verdiepen ging ik tijdens mijn studie diverse cursussen Italiaans volgen, onder meer bij het Talencentrum van de Universiteit Leiden, waar ik Astrid heb ontmoet. Sinds 2022 ben ik (inval)docent bij Corso Italia.

De lessen
In de lessen is een open, ongedwongen sfeer belangrijk, waarbij de cursisten zich vrij voelen om hun Italiaans in praktijk te brengen, vragen te stellen en niet bang zijn om fouten te maken. Er wordt gewerkt met een communicatieve methode waarbij het luisteren, begrijpen en praten in het Italiaans centraal staat. Hiervoor wordt een grote diversiteit aan werkvormen ingezet, zoals woordspelletjes, interviews,  authentiek luister- en leesmateriaal, rollenspellen enz. De cursisten werken veel samen, in tweetallen en kleine groepjes, en leren zodoende van elkaar. Het plezier om bezig te zijn met Italiaans en de prachtige Italiaanse cultuur staat altijd voorop.

We sluiten het cursusjaar altijd gezellig af met een Italiaans etentje of een filmavond.